Pályahasználati feltételek


Battaring Gokartpálya - Részvételi szabályzat és felelősségi nyilatkozat

1. A futamokban való részvétel az indulók saját felelősségére történik.

2. Gokartozásra azok a személyek jogosultak, akik nem állnak alkohol, vagy egyéb bódítószer hatása alatt, a kötelezően előírt védőfelszereléseket (maszk, bukósisak, biztonsági öv) rendeltetésszerűen viselik és magasságuk eléri a minimum 135cm-t.

3. A szabályokat és a pályafelügyelők utasításait minden körülmények között be kell tartani, a boxutcába, valamint a pálya területére lépni csak a személyzet engedélyével szabad.

4. Amennyiben a szervezők úgy ítélik meg, hogy a versenyző nem tudja biztonságosan elvezetni a gokartot, úgy a részvételt a Battaring megtagadhatja.

5. A futamok a személyzet által megadott jelre aktuális jelre (zászló, kézjelek, lámpa) indulnak és végződnek.

6. Üzemzavar esetén a gokartban maradva, feltartott kézzel kell várni a pályafelügyelők segítségére. A gokartból kiszállni csak a box utcában lehet, ha már minden gokart megállt.

7. Amennyiben a versenyző megszegi a gokart verseny alapvető szabályait, mint például menetiránnyal szemben haladás, erőszakos lökdösődés, a versenytársak kiszorítása, vagy a személyzet utasításait figyelmen kívül hagyja, abban az esetben a Rendezőnek jogában áll kizárni a futamból.

8. A gokartok használata során sál, kendő viselete nem megengedett, a hosszú haj felgumizandó és lehetőség szerint a zárt ruházat alatt rögzítendő. A mobiltelefonokat, kulcsokat ajánlott a pályán kívüli értékmegörzőben hagyni elkerülve kiesésüket.

9. 18 éven aluli személyek esetén a részvétel szülői hozzájárulást igényel.

10. Ezen nyilatkozat elfogadásával a résztvevő kijelenti, hogy anyagi felelősséggel tartozik a pályában, gokartokban és felszerelésben okozott kárért, továbbá semmilyen kártérítési igénnyel nem lép fel.

11. Gokartozáskor érvényes zászlójelzések az autósport szabályainak megfelelően -melyekkel kapcsolatban a pályán kihelyezett tábla ad tájékoztatást- kötelező érvényűek!

Hova tovább?